• alt text

Учител: Рали Манова


Йога за деца

Чрез различни йога практики - физически пози и комплекси от движения, детето опознава различните части на своето тяло и как те работят в синхрон. Децата усвояват различни дихателни техники, чрез които развиват белите дробове и осигуряват повече кислород за тъканите и клетките, развиват устойчивост на вниманието, научават се да изразяват себе си свободно и да освобождават творческата си енергия като рисуват, пеят, играят, танцуват, създават сюжети за приказки и ситуации от живота. Чрез техниките за релаксация успокояват и балансират емоциите и ума, като ги насочват към създаване на нещо креативно - изправена стойка, спокойно дишане, търпение, любов към всичко заобикалящо ги.

За мен

Открих йога преди няколко години, или може би тя ме откри! През 2007 попаднах на езотерични книги, запалих се по езотеричната литература, тогава започнах да чета и за йога! По същото време бях постигнала осъзнатост за здравословен начин на живот (хранене, грижа за тялото и т.н.). Йогийската фолософия завладя сърцето ми и тогава започнах да я следвам. Йога ми показа, че животът може да бъде прекрасен, щастлив, осъзнат и здравословен, стига да променим нагласата си и да положим малко усилия.

Първият ми йога учител е Юлия Савова (моя братовчедка), тя ме запали по йога и ми помогна много да стигна до тук. Обучаваше ме по системите Шивананда и Ащанга. Благодарение на нея заминах за Индия (гр. Насик), където и преминах професионално обучение за йога проподаватели в университета "Йога Видя Гурукул". Там изучавах традиционна Хатха йога.

През октомври 2012 година преминах обучение по Йога за деца към Българска Федерация по йога, под ръководството на Анелия Вълчева.

Сега съм заредена с много положителна енергия и изпълнена с вдъхновение и желание да следвам тази духовна пътечка, както и да споделям с хората онова, което съм имала шансa да получа!