• alt text

Автори:
Бистра Ранева
Елеонора Пискова /Елиа/
Бистра Ранева

БИСТРА РАНЕВА e инж. химик,, научен сътрудник в БАН, а също така талантлива поетеса и художничка. Има издадени петнадесет книги с поезия и приказки и един биографичен роман. Приказките на Бистра са царството на Доброорисницата и Добровремието. Там оживяват Земята, Космосът и невидимият Космически дърводелец, с който тя твори своите приказки. В тях винаги с доброто можеш да коригираш злото, сътворено от Злорисницата. Биографичният роман е за големия треньор, Папата на щангите - Иван Абаджиев.
Бистра Ранева е основател и учредител на "Национално движение" Деца срещу дрогата", www.nddsd.eu 2011г. печели проект към Столична община и издава сборник с детско творчество срещу наркотиците. В сборника е и четвъртото разширено издание на вълнуващата поема "Децата ни - наркомани са", с която авторката е сред децата на България вече 17 години. Рисуването и е хоби и стремеж към красотата. Рисувани шалове и картини - цветя, Космос, приказки. Лечебни ли са?- я запитахме. За картините - носят ведро и магическо настроение. Но приказките - за тях съм сигурна, че са лечебни. Така ми казаха поне няколко от приятелите ми. А те не биха ме излъгали.

Елиа - Елеонора Пискова

"Два свята" е стихосбирка с картини на Елеонора Пискова - Елиа, в която авторката изразява всички свои преживявания по трудния път от човешките страсти към духовното извисяване.
Парите от продажбата на стихосбирката "Два свята" ще бъдат дарени на Център за занимания по арт терапия на децата от домовете.